Řekou slz se brodím

Řekou slz se brodím

Anotace: ... basen napsana po jednom negativnim dnu .. snad vam neco rekne ...

Řekou slz se brodím,
vodu mám až po kolena
a je jí stále více a více.
mávám velkým lodím,
však jen jedna je vyvolena
usušit ty plačící líce.

Loď mě již vyzvedá,
žádná dlouhá muka,
jenom rychlé činy,
mé tělo rychle nasedá,
rázem srdce puká,
bez bázně a viny.

vody již nepřibývá,
už žádné další slzy,
jen bezvládné tělo,
jenž ničím se již nezabývá,
ač přišlo to moc brzy,
dříve než by mělo.

možná že mluví ze mě jenom pýcha,
to těžko vysvětlíš a ještě hůř se to popírá,
přesto nevysvětlíš lidu,
že krajina věčně tichá,
jíž ruší pouze Cháron, jak do vesel se opírá,
dodá jistoty a klidu.

život byl smrtí vyléčen,
již není více starostí,
život není slastný,
do roucha smrti jsem již oblečen,
teď už mám jenom radosti,
nyní jsem opravdu šťastný.
Autor *F*O*r*e*S*T*, 02.07.2009
Přečteno 348x
Tipy 12
Poslední tipující: el viento, padající do neznáma, Ovádko, labuť, WAYWARD, al-pacino, bejbyyyy, kuskus pruhovaná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hm...mladý autore...dobré..
ST

03.07.2009 06:48:00 | kuskus pruhovaná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí