Cesta do Skotska

Cesta do Skotska

Anotace: ...když se člověk loučí se psem, se kterým strávil 13,5 roku života, hodně to bolí...a když je to navíc border collie, dá se to přežít jen s vědomím, že vlastně vůbec nic nekončí...

chystáš se na cestu
do daleka
pohled je vzdálený
tlapka měkká
tak divně poddajná
a příliš klidná

v záblesku očí
trocha vzdoru
a strach
zamčený na závoru
jen sem tam
v tichu uslyším

vznešený šlechtic
sotva dýchá
tělo ho bolí
nikam nepospíchá
nožky už dávno
vzdaly boj

a zatím v Skotsku
na pastvině
pase se stádo ovcí líně
a pastýř
hledí do noci…

čeká tam na tebe
jako ta cesta
krásná a dlouhá
z bytu a z města
s náručí trávy
z perleti
Autor Early Riser 1, 26.10.2009
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: Churry, hanele m., Romana Šamanka Ladyloba, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera! Chystám se emigrovat do Finska... "o)

19.11.2009 18:12:00 | Churry

Vím, jak to bolí...

26.10.2009 17:18:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí