Byl tu

Byl tu

Anotace: dalo by se říct, že je to básnička, kterou jsem publikovala v popisu postavy, za kterou jsem se kdysi vydávala, jinak popsat tu báseň neumím, jen, že je o člověku, který má těžký život

Vzali mu svobodu,
chtěli ho zničit.
Svrhli ho ze schodů,
chtěli ho zabít.

Jeho duše zraněna je,
bloudí on svým životem.
Pod jeho tělem sníh už taje,
leží tiše za plotem.

Nechápe on, co se stalo,
neví, kde se nachází.
Stačilo mu strašně málo,
v dáli slunce zachází.

Hledí směle do kotouče,
do očí ho nepálí.
Nepálí ho ani louče,
jen za plotem zahálí.

Někdo třese jeho tělem,
on však leží nehybně.
Obrátí ho k sobě čelem,
vypadá tak nevinně.

Teplé ruce proti chladným,
modré oči bez třpytu.
Nebyl on hrdinou žádným,
byl jen chudák bez bytu.

Mnoho lidí bude truchlit,
možná i ti bez citu.
Krvavý pak bude úsvit,
s vědomím, že on byl tu.
Autor Kostrant, 04.02.2010
Přečteno 345x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Dedillope, Hazentla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A ať se Ti líbí tady na Literu :)

04.02.2010 15:04:00 | Hazentla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí