Proč? (Slzy za svět...)

Proč? (Slzy za svět...)

Anotace: K této básni není co napsat. Stačí si jí jen přečíst, zamyselet se nad ní a pokusit se pochopit. :)

Skanula mi slza, na klín spadla,

dneska další kytka někde zvadla.

Proč vše vždy pomíjí, je to jen na chvíli.

Proč v noci lítají můry a ne motýli.



Proč lidé umírají hladem,

a jinde jsou zase stádem.

Proč dětem chybí tolik lásky,

každý spěchá, matky jim nepohladí vlásky.



Proč nikoho nezajímá úděl druhých,

každý jak v zrcadle se vidí v očích rudých.

Proč závist teď vládne všude,

a ten kdo má peníze mocný bude.



Proč hodnoty dnes jsou tak jiné,

a bez úsměvu člověk člověka mine.

Proč nevšímáme si druhých, ale jen stále sebe.

Máme oči temné, nevidíme krásné, modré nebe?



Je již pozdě, kde je chyba hledat,

budeme se jen těžko z prachu země zvedat.

Jeden člověk změnit svět však nemůže.

Nějaké nápady, otázky, námitky? Nuže?!


A ZAS JEN TICHO...
Autor Gogsa, 23.03.2010
Přečteno 337x
Tipy 17
Poslední tipující: Gabrielle, Juan Francesco de Faro, Kett, Psavec, hašlerka, Mbonita, kaaamiiii, Elwig, WAYWARD, ilona, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Proč je tolik otázek?
jako převrácený obrázek
Kdo zná jasnou odpověď
jen Ten..co tu pořád je...

24.03.2010 18:53:00 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí