Břit času.

Břit času.

Anotace: ...jakési poděkování starému básníkovi.

Břit času tvář tvou drásá,
přečkal jsi mnoho zim.
Kam zmizela tvá krása?
Co se starcem? Kam s ním?

Všichni se ptají: "Kam jmění své si dal?
...kam poklad svého mládí zašantročil?!"
...čas trochu dal, ...o to však více vzal,
snad že jsi víc za hřivnu neotročil.

Oč lépe bys jen obstál,kdybys jen trochu moh?
Tvůj dluh je splacen, to verš je tvoje dítě!
Dnes jsi jen stařec, ne už mladý hoch,
...to jen ty verše možná omluví tě.
Autor ota.pé, 04.10.2010
Přečteno 273x
Tipy 20
Poslední tipující: Květka Š., Gabrielle, modrá..., Kapka, labuť, hašlerka, Jana M., CULIKATÁ, Mbonita, Kars, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdařily se Ti moc tyto verše.

04.10.2010 22:30:00 | labuť

Ráda tě po čase čtu.

04.10.2010 21:51:00 | Jana M.

Oťíku, jako bys mluvil z mé duše, moc hezké, posílám pozdravení.

04.10.2010 20:56:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí