Odchod

Odchod

Anotace: Odchod, je jedna z mých stěžejních básní. Asi ji po prvním přečtení nepochopíte. Ale pochopíte ji, až po tom, co si předstvíte tohle: láska-nehoda-snaha přežít-smrt.

Křídel šum a vzpoura lesků světel,
křik a nad hlavou nebe modré,
ztráta a anděl, kam odchází, mraky?

Pro slzy, oči smutkem zalité,
přišel poslední den,
A vstává, aby zachránil,
duši, když tělo už není.

Dech necítí, bledá tvář,
měl by žít, není,
když mraky odchází,
protože miloval. Jí.

Studená ocel, černá voda,
strach, stíny a vůně pyžma,
poslední modlitba, verše,
a kříž, co neurazí, když říká
Amen.

Vitráž, barevná skla,
láká ho a svírá,
Ta co práva má,
k bytí. Falešná. S ostrou zbraní,
spí...přichází.
Autor Diablek, 17.10.2010
Přečteno 363x
Tipy 3
Poslední tipující: tato22, Haminka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Stravitelné.

28.08.2011 02:24:00 | Sleepwalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí