Ledová bouře (v zajetí ledu)

Ledová bouře (v zajetí ledu)

Anotace: O beznaději (paradoxně byla tato báseň první, co mě napadlo, když se mi kdosi zmínil, že už se blíží vánoce)

Ledová vánice, ledové příšeří,
ledová smrt pro ty, kteří již nevěří.
Ledové touhy a ledový polibek,
ledové srdce a na bolest věčný lék.

Do duše bodají krystalky ledu,
tím ledem projít dál já už nedovedu
v ledovém příkoří bílá smrt útočí,
ledové hroty mi vmetává do očí.

V ledovém ploužení v tichu a bez hlasu,
ničí mne zima, jež zabíjí pro krásu.
A kousíčky ledu pak ozdobí stromy,
i mrtvá těla a zemi a domy.
Autor Anjesis, 20.11.2010
Přečteno 299x
Tipy 6
Poslední tipující: Angela Valley, Charibeja, Demotivovná Dezorientace, Daniel Osbourne
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné

12.12.2010 19:51:00 | Angela Valley

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí