mrtvola s utnutou hlavou

mrtvola s utnutou hlavou

Anotace: mrtvola s utnutou hlavou

neslyším nevidím
a proto závidím

jako mrtvola v hrobu
nemůžu cítit zlobu

můj rým nemá smysl
protože nevím co je to za nesmysl

jaký rým jaká mysl
proč jsem použil tento výmysl

zmatek člověka pronásleduje
mrtvolu též i v hrobu
i když nemá žádnou zlobu

chaos nevítaně vstoupil mezi nás
části těla hvězdy jsou všude kolem vás

rozhlídněte se k čemu máme oči
musíme cítit slyšet i vidět
a jestli né pak jako mrtví se budeme stydět

nejostudnější mrtvolou v zemi zakopanou
ja ta s useknutou hlavou

co mysl neměla
ale přitom po ní toužila

a proč hlava na správném místě nebyla
protože svou vlastní hlavu zradila

zřekla se mysli
a řekla si co je to za nesmysli

pak když přišel čas stát se mrtvolou
zatoužila a řekla "chci mít mysl novou"

však pozdě bylo soud proběhl
a ten člověk tak sám sebe litoval
že svou pravdu nehledal

krev teče po podlaze
z těla i utnuté hlavy

stal se tak mrtvolou ostudnou
a jeho trápení plynou

sedí na stříšce kostela
se smutkem na jeptišku
co do něj se zadívala

oči mu pláčou ale nemůže mluvit
a přesto snaží se jeptišku prosit

chce říct jeptiško svatá
zahod' svou svatost

uchop dar života věř pravdě
víc než lži

jdi za pravdou úchvatnou
a nestan se tak mrtvolou

tvá svátost brání pravdě
věříš jen jedné modlitbě

pravda je víc nežli jedna odpověd
je jich nezpočet jen se je musíš dozvědět

jeptiško neslyšící mě
nedívej se takhle
má touha po tvé mysli neuvadne
tak nedívej se nedívej

oh jaký trest sem to dostal
já mrtvola s utnutou hlavou
co nesmí najít mysl novou

trest který já si vybral
ani nevím jak bych ho nazval

nemá jméno protože nemám mysl
a jen stále si opakuji jaký je to nesmysl.
Autor neFron, 28.12.2010
Přečteno 225x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí