Tání

Tání

Anotace: ...

Proč bych ničil den
právě narozený
pohozený úplněk
placenta ve stříbru chvojí

Odkapává tohoroční krev
podél svící
zvousatělý prosinec
moudrem let a krásou vloček
učí mne přechylovat přání do života
a hřát
v závějích mrazivé tmy

Předsevzal jsem si snad
nepochybovat o věčnosti
tak proč bych ničil
když mohu zůstat

Ale v dětských očích je radosti
na koše
než uhasnou světýlka
a rozbalí se smutek z konce.

Tání už bude stejné - zase jiné.
Autor Taog, 18.07.2011
Přečteno 469x
Tipy 20
Poslední tipující: tato22, ilona, modrá..., labuť, CULIKATÁ, chicacheca, Romana Šamanka Ladyloba, Agniezka, Mbonita, hanele m., ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí