Přicházejí...

Přicházejí...

Anotace: Strach má velké oči...

***



Nehybná silueta
je jen smyslů klam?
Je všude kolem
hustá bílá tma.
Nahoru, dolů
a do všech možných koutů
ticho se zvolna
sem tam přelévá...
V něm jenom tušíš,
že přicházejí, jsou tu...
ti, které oči tvé už
spatřit nemohou.

Když přicházejí, jdou...
v takových chvílích
je rozum zahálčivý.
Chladivé objetí
hebkého polosvěta
tvé fantazii
poootvírá dveře.
Za nimi vzápětí
nehybná silueta
tajemné bytosti...
či šípkového keře?

Jsou chvíle,
kdy tohle význam ztrácí.
Protože oči nevidí
to, co by vidět měly.
Co krouží nad tebou,
už dávno nejsou ptáci...
Drží tě za rukáv
snad obyčejné trny?
Nebyl jsi opatrný
v mlhavých pustinách.
Proto teď přicházejí, jdou
sem mlčenlivé stíny.

Nohy ti zkameněly...



***
Autor church.666, 23.07.2011
Přečteno 334x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, PangurBaan, Sleepwalker, Emmelia, tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí