Umrlčí růže

Umrlčí růže

Anotace: Nevím, jestli se zavděčím, ale někdy je život sám o sobě ironie.

Na spáncích umrlčí vykvetla růže,
Místo očí důlky, co vidět jimi může?
Havrani se slétají blíž, volají – „Vstaň.“
Však dívka již pobledlá…
…za svoje hříchy, tu zaplatila daň.

Rudé plátky nešťastného květu,
co na spáncích jí bez ostychu dlí,
jsou kapky krve darované světu.
Nebo šrámy na tvářích…
… z lidských bolestí.

Její bělostné tělo se v křeči zachovalo.
Kéž by příběh znovu vyprávět mohla,
Všechny hrůzy, a to – co se odehrálo,
aby usvědčila, že v lidském světě…
…je někdy život - prohra.
Autor Stínohra, 06.09.2011
Přečteno 283x
Tipy 14
Poslední tipující: hašlerka, ZILA78, annuska, Gabrielle, E.T.Jane, Donne, Mbonita, CULIKATÁ, Vladimír P., Bambulka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... život je dar ... a Ty se zpátky nevracejí ... ;-)
... i když cítí zmar ... protože nové vody zpívaj´... o naději ...

06.09.2011 19:47:00 | Bambulka

Smutné ...
Ale i smutek patří do života, bohužel

06.09.2011 19:23:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí