Lásce-Andělům-Smrti

Lásce-Andělům-Smrti

Anotace: ....

Lásko přenádherná,
Ty jež lidi spojuješ pouty,
silnými než lidstvo samo,
i Ty jsi někdy krutá,
procházíš zahradami i tmavými kouty.
Zastav šípy krásná dámo,
neboť hrot může být otrávený,
ve spalujicí kráse smrtelný.

Anděli strážný,
Ty jež chráníš nás,
nespal Svá křídla o slzy mé,
neboť mé oči trpce pro lásku pláčí.
Nesmoč do vody perutě Své,
takové zranění nic nevyléčí.

Dívko spanilá,
Ty jež si přišla o milého,
neplakej pro chladný kámen,
neboť Tvá láska není ukryta pod ním,
ale v srdci Tvém bude navždy uchován.
Tvá modlitba ukončena jest-AMEN,
na hrob růže položit smím,
Můj příteli navěky budeš milován.

Záhadná smrti,
Ty jež vždy přicházíš a odcházíš,
roztáhneš své černé pavučiny,
bereš ty jež milujem,
jiné řešení nenacházíš,
úsměv na rtech Svým vykouzlíš,
další hříšné do pekla pouštíš.
My pokaždé pomstu Tobě slibujeme,
avšak nikdy nad Tebou nevyhrajeme.
Autor Pájík, 03.10.2006
Přečteno 370x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí