Smutný život

Smutný život

Anotace: ...

Kéž bych v životě svém byl šťasten,
žil bych ho celým srdcem svým.
Namísto toho se léčím chlastem
a suché kůrky chleba jím.

Užívat si jeho radostí,
jako volní ptáci si užívají letu,
však duše má zeje prázdností
a já sám v mrtvolu kvetu.

Smutek můj jediný přítel jest,
ovšem nikdy si se mnou nepovídá.
Vždyť z oblohy by se mana měla snést,
ale má hlava se zbytečně nahoru dívá.

Jako ostrá trnová koruna,
zaryla se mi do mého mladého čela
tato temná doba úpadku.
Autor Žiťa, 04.10.2006
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Básnička pěkná, ale ta poslední sloka, kde chybí verš, je taková... nesedí mi do těch rýmů předtím. :-)

04.10.2006 14:33:00 | milenium

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí