*-* *-*

*-* *-*

Anotace: ***

Proč žít?
Kdo odpověď má?
Jak na to přijít?
Kdo odpověď zná?

Otázky bez odpovědí.
Proč je jich tolik?

Odpověd, co lidé se nedozvědí:
Kdy zemřou a v kolik?

Odpovědi, jež jsou skryty,
jež neuvidí světlo světa.

Proč je vše, tak jak je?
Jaký je důvod našeho bytí?
Proč ten kdo měl žít již nežije?
***
Končí život není zbytí...
Co je pak?
Černo a prázdno...
či jen život jiný?

Jediná pravda,
vše je lež:

Po smrti zjistíš vše.
Snad to je důvod mít ji ráda.

Je to jisté vykoupení,
nevědomosti naší.
Také velké prohloubení
vědomostí. Navíc, spíš než život,
je smrt snazší.
Autor Christien, 18.10.2006
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mas naprostou pravdu...slova co zaznivaji v tve basni jsou my velmi blizke...taky tomu odpovida moje hodnoceni...pekne zpracovane

18.10.2006 21:28:00 | Jedlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí