Kapky stříbra

Kapky stříbra

Anotace: třeba některým otevře oči...

Krev stéká po rukou,
když démon se probudil.
Zakrýváš parukou
to, co ti způsobil.

Hořký je polibek,
co násilím si někdo vzal.
A dveře rozbité,
on stojí opodál.

V zrcadle už jen kostra stojí,
anděl, co zemřít odletěl,
a černý rytíř v železné zbroji
pro oči bolest neviděl.

Kapky rosy z očí padaj,
nejsou to slzy, je to stříbro.
Ruce přes mléčný sklo mávaj,
prudký vítr zlomil ti křídlo.

Déšť stéká po kameni,
blesky oblohu křižujou,
hladí tě po rameni,
to nespraví se omluvou.

Tango si už nezatančíš,
uvaříš večeři, zas uklidíš, vypereš.
Nemysli, že tím něco spravíš,
neúspěch zas odneseš.

Rozervána je tvá krása,
utíkáš, byť svázaná.
Nůž zarývá se do masa,
proč odpouštíš,ty bláhová?...

I Měsíc se otočil
a Slunce vyjít odmítlo,
uhodit ženu má být zločin
a všem je to jedno.

Krev stéká po zápěstí,
mezi ní kapky stříbra
jako tekutý štěstí,
to poznáš zítra...
Autor Tanecnice, 08.04.2012
Přečteno 457x
Tipy 14
Poslední tipující: Tom Čičík, V.N.Losinský, Marz, enigman, zaba.zuzla, Demotivovná Dezorientace
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zítra postříbří...

13.04.2012 10:54:12 | enigman

žábožužla má pravdu, ale jinak se to četlo moc pěkně

10.04.2012 20:01:43 | Black Sardinian

Přijde mi nesmírně těžké číst o něčem, co znám. Přesto mi tu vážnost během čtení narušovaly slova jako "padaj, mávaj, křižujou", které zní lehce nespisovně a občas se k básni nehodí. Ale hodnotím ST, výhradně za obsah.

08.04.2012 19:26:23 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí