Smutkonoši

Smutkonoši

Anotace: Existují mezi námi lidé,které poznamenalo něco,s čím nemohl nikdo nic udělat, i kdyby sebevíc chtěli. A většinu z nich to změnilo. Takovým lidem já říkám smutkonoši.

každý si neseme svůj smutek sám
jako dvě vědra,plná olova
na krku vláčíme den co den
nám šedá se zdá celá obloha
a svět je jen zavřenej krám

svůj smutek si neseme každý jen sám
skrz hrubé tóny bílých stěn,
co dělí od nás vnější svět
jen v myslích zaznívá zas další sten
ztracený v oparu jak poslední flám

nese si smutek svůj každý jen sám
co se nám dostalo povrchních vět
"soucítí s námi" však necítí nic
vzpomínky sžírají srdce jak jed
z obrazů zbyl nám jen prorezlý rám

každý si ponesem své smutky sám
co bylo,nebude,všechno je pryč
nikdo nám nevrátí předešlý den
z pocitů lidskosti zbyde jen chtíč
jak v pohádce happyend byl zas jen klam

i ve svých touhách pak jsme každý sám
a naplnit je může jen někdo
(zdává se noc co noc ten samý sen)
doufat jsme přestali,
už je to jedno
já dveře své zavírám

(a zamykám na sto západů)
Autor Tanecnice, 26.09.2012
Přečteno 377x
Tipy 13
Poslední tipující: Frr, Jean-Paul Simon, Rootness, robbiP, Trystan ap Tallwch, Písnička...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Silné, těžké a stejně i výstižné a krásně napsané. ST. ;-)

22.09.2018 09:18:33 | Jean-Paul Simon

Bravo, konečně někdo, kdo tomu pocitu alespoň trochu rozumí... ST

27.09.2012 16:13:38 | Trystan ap Tallwch

díky... ono to zní jako klišé a je to hrozné klišé,ale pravda se na tom najde... (takové to "kdo nezažil,nepochopí")

27.09.2012 19:27:50 | Tanecnice

Jůůůůů, to je kráásnýý, ale smutný :-((

26.09.2012 19:52:13 | Lilie17

to je realita...

27.09.2012 20:27:55 | Tanecnice

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí