Skrz temnou vodu

Skrz temnou vodu

Anotace: V beznadějně beznadějné náladě...

co, chladná vodo, břehy ukrývají?
kal, či sůl z moří, ty, co utopili...
nejde zas dýchat, svět se ve tmě tají
poslední slova... pro tuhle chvíli.

v hladinu kalnou stín své dlaně noří
rudá je dnes barvou smrtící oceli
naposled šeptne díky bohům moří
pak jedním slovem vše na půlky rozdělí.

co, chladná vodo, pod ledem zůstává?
změť mrtvých, staré sny - pro ryby potrava
pro ryby černé a s bledýma očima
nechtěl vše ztratit, však byl mezi prvníma

co, stará vodo, na dno se potopí
když ztratí sílu, víru i naději
tam bude čekat, až led se roztopí
tak, jako popravu v žalářích čekají.
Autor Tei, 13.02.2013
Přečteno 319x
Tipy 7
Poslední tipující: Robin Marnolli, Miriska, Fiši, Akrij8, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

první báseň na literu a dobrý rozjezd takže jen tak dál ..a jinak máš tam pěkné použití slov ,dobře se to čte

14.02.2013 10:23:21 | xoxoxo

báseň je pěkná, tak tady vítej.

14.02.2013 06:50:37 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí