Zadumán

Zadumán

Anotace: Jedna s nesčetných velmi dlouhých promenád poetika...

Je spíše menšího vzrůstu
a velmi mladá,
v červený kabátek
uschovaná,

před dotírajícím mrazem.

Přidávám do kroku puzen touhou
ženu se za oním pozlátkem,
mladém, křehkém a přesladkém.

Veškerý oděv obepíná její tělo,
přál bych si být hodiny jejím šatem.

Bytostně cítit její kůži, hebkost,
cituplně ji laskat.

Naproti mě jde mladík se psem.
Oba jsou oděni.

Zpomalil jsem kroky
a pohledná s vlasy svázanými do copu,
uniká mi, mizí mezi obručemi
prastarého ocelového mostu.

Červený pláštík mizí svižně
ladný pohyb rozplývá se v dálce
jímá mne samota.

Abych nemusel sledovat nastylovaného psa
s otráveným mladíkem,
odbočil jsem doleva na panelovou.

Panely byly vržené, jako kostky domina.

Doslova každý z nich byl v jiné úrovni,
podobně jako lidé v takzvané civilizované společnosti.

Status vyděděnce a asociála mě činí šťastnějším!
Autor kudlankaW, 20.03.2013
Přečteno 347x
Tipy 8
Poslední tipující: střelkyně1, Robin Marnolli, Elisa K., Avola, Miriska, Kett, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zadumaně:-)

20.03.2013 23:02:48 | Robin Marnolli

Jak jinak...

Hold už jiný nejspíše nebudu.

,-)

20.03.2013 23:29:00 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí