Múza

Múza

Anotace: Neptejte se jak se mám... Pokud píšu, je mi špatně, pokud se usmívám, možná žiji.

 

Z obrovské skály shazuji své tělo do tmy,

volný pád přináší roztrhaná křídla svobody,

vteřiny, minuty, hodiny, dny

do temna moře, do hloubky.

 

Všechna ta slova všemi utnuta mi u huby,

Dalí utíkal do snu, já potápím se do prázdna,

múza mě objímá v tichu odporné temnoty,

čím silněji mě drží, tím více jsem za blázna.

 

Nevidím, neslyším, nedýchám, nevnímám,

až neslyšné, slepé výstřely srdce, jinak nic,

své slabé tělo svou duší zapírám,

proč trápit se tím světem víc ?

 

Nechte mě snít, kam pospíchám ?

Rád pluji si ve vodách sám a sám.

Nechte mě spát, když nedýchám.

Co lepšího mohu světu dát ?

 

Cítím se v bezpečí, zde uzavřen,

když světem jsem zapuzen,

slepými lidmi bezcitně popraven,

se svými básněmi spokojen.

 

Šílenství koluje mi v žilách, temné, černé,

nekonečný inkoust, tenký prst jako brk,

ona vede mnou slabou ruku, líce bledé,

když nepíši, láme mi krk.

 

Když spokojena, uvolní pouta,

vyhodí mě zpět do světa tyranů,

v srdci mém jediná touha,

snad do deprese znovu se dostanu...

 

Autor Wolf-man Darel, 15.05.2013
Přečteno 706x
Tipy 3
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Martinecka23
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není můža zako můza. Tato je prokletá. Koho si oblíbí, toho nepustí. Končí to schýzou, v horším případě schyzofremií. Mám to za sebou. Proto ST

15.05.2013 14:52:47 | VEDz RVAHEs

Vím, že to je nepřímá cesta do pekel, ale někdo to břímě nést musí... Za ST děkuji. DW

16.05.2013 21:08:51 | Wolf-man Darel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí