Smutný klaun

Smutný klaun

Anotace: Když smutek převládá nad štěstím

Jak já rád lidi bych bavil

veselé historky a vtipy

až jednou budu optimista

rád bych to slavil

ale mé srdce je pesimista

 

Přijdu si jak Klaun v cirkuse

co v pokluse

do manéže vbíhá

a principála líbá

 

Pak bez angažmá 

v maringotce sám sedím

má tvář zůstává vážná 

na masku klauna hledím

 

Co se pokazilo nevím

já jen lidi bavím

tedy bavil tenkrát

alespoň jednou veselou roli sehrát

 

Nechci se vzdát

ale manéž je prázdná

ještě jednou tam stát

ale šance je žádná

 

Tak loučím se jako člověk

s duší klauna,která smutní

snad jednou přijde věk

kdy budu klaun osobní

 

Těším se až sundám masku zlomeného 

a nasadím toho veselého

možná to vyjde

a ten čas přijde

 

Jsem ale v blbém bodu

I květina potřebuje vodu

proč melu tu o květině?

Protože i klaun potřebuje lásku....

Autor Jacob P. Verlaine, 16.06.2013
Přečteno 782x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Izza, Elisa K.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten smutek je až hmatatelný. Je znát, že to nebylo šťastné období. Snad už je o něco líp po tom čase. A snad ten čas poplyne pořád dál. Moc hezká báseň. :O)

29.12.2013 16:02:45 | Tichá meluzína

Neboj, ono se na Tebe štěstí někdy usměje. Vydrž :-)

17.06.2013 08:34:29 | Elisa K.

Snad:) a moc ti děkuji:)

17.06.2013 18:21:36 | Jacob P. Verlaine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí