Deprese

Deprese

Mám místo očí prasklé žárovky

a místo srdce v plotě kůl, který bolí

bolí mou zbloudilou samotou.

 

Proč to bolí?
Proč celý bolím?

 

Šedý byt je jako prázdná klec

z které uletěl krásný barevný pták

a stop pár zůstalo tiše uprostřed stát.

 

Možná až zítra, možná už dnes

vyblednou tváře v kalných zrcadlech

napospas dám možná i tu svou.

 

Proč mě bolíš

proč, duše má?

 

Kdysi míval jsem radost, i tys mě těšila

a teď jsi pryč, snad s někým šťastná

A radost pláchla v dál a srdce trochu tíží.

 

Místo v duze pluju si v šedých oblohách

- jsou jako prázdný mrtvý dům

A nenacházím už zřejmě cíl.

 

Proč mě bolí

bolí sto tisíc duší?

 

Oči vyhaslé a plné prasklých brýlí

Možná naděje se někde skrývá

jenže přes prasklé brýle já ji nevidím.

 

Proč mě bolíš?

 

Autor Zasněný básník, 27.06.2013
Přečteno 362x
Tipy 6
Poslední tipující: bird225, Jozef Bojanovský, Sýkorka07, Bol, maliska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí