S ním

S ním

Anotace: Pocity po ukončení dlouholetého vztahu...

Milovat ho
bylo jako řídit nové auto slepou ulicí
rychlé, krásné a příliš náhle končící.
Jako padat střemhlav volným pádem
a rozmyslet se, než dopadneš na zem.

Ztrácet ho
bylo šedivé jako dlouhá zima,
mrazivé a stejně bolestivě pravdivé
jako zoufale bloudit a vnímat,
že to, co přijde, bude děsivé.

Dotýkat se ho
bylo jako zpívat známou píseň,
která kromě radosti přináší i tíseň.
Bylo to jako vnímat motýli kolem srdce,
kteří jdou jednou větou zabít lehce.

Hádat se s ním
bylo jako věčné hledání odpovědi,
jako vylévat si bolavé srdce u zpovědi.
Jako se topit a neumět plavat,
jako mít v očích slzy a nesmět plakat.

Když mi chyběl,
bylo to tak bolestivě prázdné,
jako být z vrcholu rovnou na dně.
Jako bloudit v poušti bez vody,
jako neznat pravé kouzlo svobody.

Zapomínat na něj
bylo jako náhlé poznání,
že silná láska může být také doznání,
že nejen s ním dokážu životem plout,
ale že nikdy nebudu moci zapomenout.

Milovat ho
bylo jako řídit nové auto slepou ulicí,
rychlé, krásné a příliš náhle končící.
Bylo to rudé, ohnivé a hořící,
a spálilo to moje srdce bijící.
Autor Luciferka, 06.07.2013
Přečteno 380x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí