Nemožnost opuštění hroudy

Nemožnost opuštění hroudy

Anotace: ...

Málo vody v korytech řek
nebe popelavé, bez bouřek
půda rozpraskaná bez vláhy
můj krok nejistý, váhavý.

Dosud jsem nebyl nakloněn létu
pro svou zemitost, bez rozletu
neschopnost k opuštění hroudy
nemožnosti odletu s proudy.

Nejsem žel ani tažným ptákem
eroplánem na nebi bezoblakém
dopisem do vzdálených krajin
letcem z dávných řeckých bájí.

A tak rád bych viděl cizí země
obdivoval domy, ženské plémě,
zůstávám zde o skývě žitné,
kdoví, třeba mi naděje svitne

v příštím životě...
Autor kudlankaW, 11.08.2013
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: Avola, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí