Pro Ditu Saxovou

Pro Ditu Saxovou

Anotace: .

Podzimní červánky plné rtuti,

rozlité nad smutnou krajinou,

toť srdce mé tlukoucí v suti,

jenž zbyla z domu, kde slabí zahynou.

 

Neb žijí jen silní, co slabost svou skryjí,

život je prostý, krutý má řád.

Slaboši vilní, na měsíc vyjí,

odchází s prázdnou, musí se kát.

 

Pro samé hledání, hvězdu jsem ztratil,

pátral jsem všude, jen v srdci svém ne!

Čekala dlouho, já jsem ji zabil,

samotou tesknou, v prašivých zdech.

 

Odporný umrlec ze tmy se chechtá,

zvuk jeho smíchu, pění mou krev.

Na světlo vystoupí, tiše se zeptá:

Do pekla později nebo teď hned?

Autor chinaski38, 08.10.2013
Přečteno 419x
Tipy 6
Poslední tipující: Inna M., Amonasr, Robin Marnolli, hanele m., Mirka Hedbávná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, chtěla jsem napsat to, co Robin.
A k tomu: Člověk musí umět někdy i sám sobě odpustit.

09.10.2013 11:07:17 | Inna M.

Pěkně to plyne a celkem pěkné rýmy :-)

08.10.2013 20:19:08 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí