Zavřete oči neb odcházím...

Zavřete oči neb odcházím...

Anotace: ...

Po betonových skeletech domů
stékají paprsky chladnoucí slunce,
není divu - uprostřed prosince
jen chabé okrové prstence
nejistě plápolají kol této planety.

Lidé se ženou za mamonem,
řeší, co kde mají,
a pokud neřeší
pak bezmezně hřeší
o kalných nocích
v přetopených ložních
také nezřetelně třepetají
tentokrát "botoxovými" těly.

Prý po splynutích bývá život skvělý?!

Však o něco méně nežli v máji.

Lidé jsou v mega marketech
za kovovými koši dochází jim dech,
přeludy je vábí...

Kde na to vše berou?

Já toužím po samotě,
mamon mě věru - nevábí,
spokojím se s hedvábím
a třeba z druhé ruky...

V dobrodružné předtuše
míjím nákupy vzrušené lidi
avšak neúčasten dění - NEVZRUŠEN.

Snažím se k nim promlouvat
však jen jako když hrách na zeď házím...

...zavřete prosím oči neboť odcházím...
Autor kudlankaW, 14.12.2013
Přečteno 372x
Tipy 8
Poslední tipující: Jana B., Sýkorka07, střelkyně1, Robin Marnolli, jitoush, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

a máš pravdu,já tak lítala včera po obchodech,děsný,plno lidí a v obchodech nic co by mě ohromilo,k básňulce hezky povedená:-)

14.12.2013 17:18:41 | střelkyně1

Markétko, já tobě děkuji :)

Zasněný poetik Martin Kristián Kudláček

15.12.2013 20:09:08 | kudlankaW

Také nemám rád mamon, obchodníci toho využívají pod rouškou vánou a lidé u pokladen stkají do sebe jak stádo tupého skotu:-)

14.12.2013 16:52:47 | Robin Marnolli

Tak tedy souhlas Robine!

15.12.2013 20:09:40 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí