když se to smělo..

když se to smělo..

Anotace: ..

 





Nejraději tajně pod rouškou dne 

a mnoha párů pestrých očí 

do těch tvých 

upřeně a odevzdaně 

sám navenek 

vnitřně v davu 

sladce 

slaně 

po kapkách 


nechci se topit pod ledem 

když vidím jak tam stojíš 

a i když pěsti buší 


sklo je tvrdé 

neprostupná zeď 

a není kudy za ní 

není kudy 


odrazy 

jak jsou živé 

a někdy zdá se že jen stačí 

natáhnout dotknout 

sevřít 

v konečcích prstů 

to je ten pocit energie 

co proudí 

hřeje 


vdechnu ten vzduch 

mrazivou mlhu co se líně plazí 

kolem tvých kotníků jak had 

co rád se svíjí 


seděl jsem na břehu řeky – sám 

jen vzpomínka se líně 

tak jak proud 

snažila zdolat hráze 

proniknout 

přinést mi obraz vzácné plátno 

tu tvář 

co úsměv z větví zdobí 

když se snáší 

listů pár 


polezeme na strom tak jak tenkrát 

když se to smělo 


když se ještě smělo....

Autor poeta, 20.02.2014
Přečteno 380x
Tipy 19
Poslední tipující: Záklopka, zdenka, Breakthru, isisleo, enigman, zelená víla, Zrska, jitoush, Jana B., Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano, Amonasr má pravdu...děkuji za ni...z.

26.02.2014 10:46:20 | zdenka

..myslím, že každý smí.....kolik může..
..a když nemůže..tak sní.....třeba v básních..což je fajn:-))

23.02.2014 19:19:02 | isisleo

to se nesmí...ale může...

21.02.2014 00:18:07 | enigman

smí se pořád :) ty naše vnitřní bloky... já tedy nikam nepolezu, já se bojím výšek :-)...

21.02.2014 00:14:58 | zelená víla

Ve vzpomínkách a představách se smí vše :-)

20.02.2014 14:25:18 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí