Pro květinu

Pro květinu

Anotace: Inspirována celou řadou lidí...

Aby bílá bílou byla,

duši svoji potlačila,

optimismem přeplněná

hraje si, že stoupla cena,

v reálu se takhle brání

dalším bojům beze zbraní.

 

Dobře ona, dobře hraje,

jen já stejně hnedka z kraje

bezhlesý křik slyšela,

slzy, co nesmí téct, viděla,

zkušenosti v paměti,

nejistý strach, napětí...

 

Drobné bílé luční kvítí,

vždyť oni tě stejně chytí,

co je tvá bolest pro lidi,

ti se po ní nepídí,

oni klidně duši tvou

do váz svých si oškubou.

 

Vidělas, cos vidět chtěla,

abys vůbec vydržela...

Když ubráníš se poznání,

nikdy nikdo nezraní

srdce křehčí, než se zdálo,

hodně ví – a přitom málo.

 

Zmizel úsměv ze rtů mých,

zemřeš, až tě skryje sníh,

a jsi vše, co musí žít,

smím já tě jen ochránit?

Dám ti co mohu a nelze víc...

Před lidskou zlobou tě neskryje nic.

Autor genca, 25.04.2014
Přečteno 332x
Tipy 7
Poslední tipující: LuciaH27, SmallGeorge, Amonasr, Petbab, Aiury
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji :)

26.04.2014 18:12:58 | genca

Sympatická.

26.04.2014 12:55:33 | SmallGeorge

Toto se mi moc líbí ...

25.04.2014 22:28:50 | Aiury

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí