Těžko je dýchat s olověnou hrudí

Těžko je dýchat s olověnou hrudí

Anotace: ...

Tvé paže objaly starý dvůr

Tvé modré oči potemněly

započal ohňový tanec můr

ten plamen noci čelil

jak stéblo letní bouři

 

Vlny čeřily skelnou hladinu

rozbíjely se o ztemnělý břeh

vítr neušetřil ani jedinou...

 

můj milenec vedle mě si leh'

prý že mě nechce nechat samotnou

 

domov je starý dvůr

v zchátralých,

unavených srdcích tuláků

a Ty je všechno

co chci

co nechci

důvod, proč nemůžu žít

a důvod, proč žiju

 

těžko je dýchat s olověnou hrudí

hledat Tvoje rty v nočním vzduchu

můj milenec usnul

už se neprobudil

ve spánku svíral jako v okovech

mou ruku

 

okovech držících při životě 

tuláka pokřiveným zrcadlem


Tvé paže objaly starý dvůr

vítr rval naději ze zdí spár

vířil ohňový tanec můr

vlny běžely stále dál

životem za smrtí

sny ke zklamání

ke starcům od dětí

k noci od svítání

 

Autor RyxiraAmyGinger, 29.07.2014
Přečteno 313x
Tipy 16
Poslední tipující: Scarefish, Akrij8, Adelheidis, Madanik, Draconian, Jort, jitoush, Malá mořská víla, Robin Marnolli, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Další kousek co se řadí k tvým nejlepším! Bohatost sdělení pro mě nemá jednoznačné poselství, spíš se kochám těmi obrazy ze starého dvora :-) a už jen ten název má sílu!

07.10.2014 14:05:58 | Scarefish

děkuju - tahle patří, pokud jde o moji tvorbu, k mým oblíbenějším, proto jsem moc ráda, že tě oslovila :-)

07.10.2014 18:01:25 | RyxiraAmyGinger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí