Dokonáno jest

Dokonáno jest

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=tS7V5XoYCaQ

 

Ticho těžké a nehybné

jako vzduch

v dosud zapečetěné

hrobce egyptského faraona

čtvrté dynastie

 

Chladem zmrazená slova

klesají k zemi

jakmile opustí ústa

na polámaných křídlech

 

Padlí andělé všedních dnů

Odvrácená strana Měsíce

 

Zeď lhostejnosti a odcizení

mezi nimi ční

jak nůž

vražený mezi lopatkami

pozvolna vychládající mrtvoly

 

Nepohodlný korunní svědek

Corpus delicti

 

Nikomu z nich

se nechce zvednout

telefon

a zavolat

policii

 

Jakmile totiž koroner

provede pitvu

a v laborce sejmou

z nože

dvojí otisky

 

Zazní nemilosrdný verdikt

 

 

To vy sami jste vrahy

 

té vaší

 

 

lásky…

 

 

Autor AndreaM, 19.09.2014
Přečteno 316x
Tipy 11
Poslední tipující: V.N.Losinský, bogen, vodnař, Amonasr, Akrij8, Barčík, Jort, jitoush
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí