ZIMNÍ

ZIMNÍ

Anotace: ...

ZIMNÍ

V oblaku par
nad vypuštěným rybníkem
po kapkách tonu
Pahýly stromů
usedle smáčí ponurý splín
a vítr, příležitostný varhaník
v dutinách vrby
hvízdá svůj part
v goticky minimalistickém tónu

Na poli pod lesem
pravěcí bůžci
tesaní mrazem z hnědavých hlín
rouhavě cení špičaté zuby
do tváře nebe
šklebiví ďáblové s ostrými růžky
studení jako led
tvrdí jak příkrý dopis od tebe
jak inkviziční soupis
mých slabostí a vin

I tehdy
až budu ležet na márách
v prázdnotě mrtvých snů
budu cítit, jak mě ze tvých slov zebe
jsou studenější
nežli záhrobní strach

Budeš to ty
a ne ta hlína nade mnou
kdo moje srdce
rozdrolí na prach
Autor Aida, 12.01.2015
Přečteno 347x
Tipy 16
Poslední tipující: Iva Husárková, V.N.Losinský, Hannazka, Akrij8, Frr, Pamína, AndreaM, Jort, Amonasr, enigman, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj! To se mi líbí :-)

17.01.2015 16:31:24 | Hannazka

Ahoj Hannazko, moc děkuji, vážím si Tvé přízně! :)

10.02.2015 20:46:56 | Aida

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí