u zakletých květin

u zakletých květin

Anotace: Luna nepřišla ba ani ta neznámá anebo byla ukrytá...spojena se sklánějící se vrbou..a tak na hladině chladného večera se ořešákový chlapec díval, jak vodou mizí květy pampelišek…

.
na chomáčcích něhy
bych načechrával smůlu
ve klínu večerním
rozfoukával
pil
ze strání plných úlů
z pampelišek
kam v zakletí letím

odletím jim z peřin
rozestlaný touhou
odletím
v ní ve stín
.

Luno proč jsi nepřišla?
i ty dívko mlčivá
aby celý vesmír znal
kdo tmavé dálky prosívá

ty dívko zlá modravá
asi nechceš být jiná
a má
potoční tma nastydla
loďkami slunečními

ze zrcadlivých vteřin
kvítím než se zardím
lovím a jsem uloven
vůní zimy

dostat ji na jasmíny
na světy hlubin hvězd
ševelí si chytni
leč..
do dlaní..letni..svleč
slzy ze studénky?

ať dotek vrby smívá mne
ať bosé jsou
pouště mé na očích
před rosným pjetím
ať snívání jsou divoženky
a nediví se tajně
proč básníš ořešáčku
proč dřevěníš
u zakletých květin
Autor J's .., 14.05.2015
Přečteno 337x
Tipy 10
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Frr, jitoush, Avola
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

med z pylu
pil si pil?
z pampelišek Elišek
kde lunu volá svým
štěkotem pár lišek?

15.05.2015 15:54:17 | Romana Šamanka Ladyloba

...v předivech čarování
v náznacích modrého klamu
do sukýnky obleče se střed
kořínky zaplní žírnou bělobou
bezednou jámu....................Ji.

14.05.2015 20:00:41 | jitoush

...a pampeliškový muž ji dá tající med..

14.05.2015 21:52:36 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí