V třešňovém sadě

V třešňovém sadě

Anotace: jen další krásný den v životě se smrtí ...za komentáře děkuju!

V sadě den jak malovaný,

jiný svět je za branou,
slunka nenechavé prsty,
kradou se přes něžné květy,
čekající na Monety,
jež svou krásou uhranou.

Čas je zlatem lemovaný,

ve větvích si vánek lehá,
na okvětí nedbaje,
tóny zimy marně hledá,
ač tu sněží do Máje.

Svět už krásou zbědovaný

a za první sedmikráskou,
pod peřinou z bílých květů,
navždycky tu uslo ptáče,
padlo láskou
bez rozletu.
Autor ježa, 29.04.2016
Přečteno 413x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Kyška, jitoush, zelená víla, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké obraty a krásný závěr. Poezie a něha smutku.

24.01.2019 16:30:52 | Kyška

Krásná báseň mám podobnou s názvem Třešňové květy tak můžeš porovnat :)

25.05.2017 23:01:00 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí