Polní nemocnice

Polní nemocnice

Anotace: tak končí hrdinové...

Sbírka: Země ran

Vojenský lazaret, lůžko čtyři,

na stropě smějí se netopýři;

vojenský lazaret, kamarád vzlyká

poslední jeho minuta tiká;

vojenský lazaret, doktore, prosím!

vstát znovu, jít do boje musím!

vojenský lazaret, napsat chci psaní

na sever Čech pro svoji paní;

vojenský lazaret, nad ním Messerschmitt letí,

myslím na radostný jásot svých dětí;

vojenský lazaret, sevřete mou dlaň,

za vaši svobodu já zaplatil daň;

vojenský lazaret, tělo mé ztuhlé,

vezou mě k rodině v dřevěné truhle;

 

Vojenský lazaret, lůžko čtyři,

nad jiným smějí se netopýři...

Autor Oxík, 10.07.2016
Přečteno 383x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Fany, Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutné, smutné, hezké :-).

10.07.2016 07:42:12 | Fany

Děkuji :)

10.07.2016 10:46:03 | Oxík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí