Frontová polka

Frontová polka

Anotace: ...

Sbírka: Země ran

V odrazu na bajonetu

na mě zírá nepřítel

a těžké kroky defilé střel

houfnice vzor 14

zašlapávají kvítí i celé stromy

když hejna olověných holubic

konečně přinesla

našim dušim mír

mrtvoly drží linii

a v zemi tlejí vojáci

tak z kamarádů prší krev

a smutné mraky krvácí...

Autor Oxík, 18.07.2016
Přečteno 432x
Tipy 5
Poslední tipující: jitka.svobodova, zdenka, jondys, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Země krvácí též
a to jen pro ubohou lidskou lež,
že válka něco vyřeší
a přitom vláda tak nezhřeší...

18.07.2016 23:17:45 | Klára Němcová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí