Šedá figúrka

Šedá figúrka

Anotace: Zvnútra rozorvaná, Z hry vyhnaná. Tá polomŕtva figúrka som ja.

Kto povedal,

že si buď dobrý alebo zlý.  

Že si buď mŕtvy, alebo živý.
Že medzi čiernou a bielou nie je nikto sivý.
Šedá figúrka na šachovnici.
Ktorá každý deň prehĺta horké sliny.
A pokúša sa tváriť ako každý iný.
Neúspešne, nezmyselne čas zabíja...

 

Zvnútra rozorvaná,
Z hry vyhnaná.


Tá polomŕtva figúrka som ja.

 

Neistým krokom blúdim životom, 
zatváram oči pred svetom, 
nechcem si pamätať čo bolo,
nechcem vedieť čo bude potom.

 

Smútok, láska, hnev, samota?
Neviem čo cítim...
Je tu nejaká hodnota?
Je práve láska zmyslom života?
Dá sa bez nej žiť?
Je viac než len pocit?
Čo mám robiť? Na kolenách prosiť?
Vriem vnútri, neviem to skrotiť.


Nechcieť zomrieť nie je dôvod žiť.

Autor MA t HA, 06.09.2016
Přečteno 398x
Tipy 4
Poslední tipující: bogen, Amonasr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvá mladistvá rozervanost není povrchní a to se mi na Tvé poezii moc líbí. Poslední verš báseň nádherně uzavírá - umíš ;-)

06.09.2016 18:01:44 | Amonasr

Veľká vďaka!

07.09.2016 13:32:53 | MA t HA

:-)

07.09.2016 18:07:00 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí