Memento mori

Memento mori

Anotace: :(

Duše jak bílá holubice vzlétla k nebi
byl čarokrásný rozjasněný den
ve dveřích márnice rezavějí hřeby
a těla zesnulých složena uvnitř stěn.

Jen slzy smutku a srdce zdrcená
zůstaly venku schoulené v zármutku
v zahradě smrti jsou slova vnořena
do černých a chladných náhrobků.

Věnce jsou loženy k patám hrobů
jak záchranné kruhy na lodích
snad pomohou duším doplout k Bohu
s mihotavou svící na bocích.

Stromy jak stožáry pohlcují větry
a cloumající listy jsou ráhnovím
k zemi pak v zimě padají flitry
náhrobek zjevil se za křovím.

Do lesklého kamene kdosi tu vryl
,,Byl jsem zde rád, osudu navzdory
děkuji za to, že jsem zde žil
Pamatuj na smrt - Memento mori!"
Autor Ďábel sám, 28.09.2016
Přečteno 364x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, Druhá jizva v duši, jitoush, Misha, Frr, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba, ZZuzkAA, Iva Husárková, jitka.svobodova, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Smutně.

21.03.2024 06:16:33 | mkinka

Dobře pane ďábel velmi dobře...ty dveře márnice prostě celkově atmosféra jak z Erbena ...a na každičké mohyle

28.09.2016 19:38:56 | xoxoxo

:)

28.09.2016 09:19:10 | Ďábel sám

Líbí se mi moc. Krásně pochmurná. Ta se Ti povedla. :-))

28.09.2016 09:07:15 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí