Z hnízda vypadlé ptáče

Z hnízda vypadlé ptáče

Anotace: ....smutek se dá vyjádřit tisíci slovy,ale jeho hloubka snad jen těžce......

Slza z oka kutálí se tiše,
smutek krví do kůže ji píše.
Prsty propletli se v křeči,
nehne se,jen tiše brečí.
Vítr hladí,utěšujíc,její vlas,
v nitru němě zůstává ten andělský hlas.
Slza smočila ty rudé rty,
setřela ji klepajícími se prsty.
Oči sledují hladinu vody,
snad s přáním,že něco poví.
Hedvábí líček smáčeno jest,
dlaň svírajíce v pěst.
Srdce pláče,ublíženo mu bylo,
snad si to zasloužilo,snad to tak být mělo.
Nevadí,ví to,ale pláče,
ne pro lidi,ale pro to z hnízda vypadlé ptáče.
Autor Haydée, 12.02.2007
Přečteno 438x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už jsem Ti někdy řekla, že máš nádhernou přezdívku? Je strašně hezky vymyšlená. Tahle básnička je moc hezká, procítěná. Líbila se mi a je to jedna z těch, ke kterým se ráda vracím. :-)

26.02.2007 18:52:00 | Hejky

máš pravdu, že takový smutek je hlubší než slova mohou vyjádřit ...

12.02.2007 22:59:00 | Sandra_T

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí