Zda-li

Zda-li

Anotace: kratká báseň

V šerém světlu,
bolely mne oči pláčem,
ten z hloubi vyvěral až na povrch.
Divokému větru,
vstříc světlu jsem kráčel,
přes zelenou louku i temný vrch.

Čas běžel jak ten vítr vál,
já stál jsem opodál
a co souzeno mi bylo - již to tam,
co v srdci mám,to znám.

V temnotách jiskřičky jsem zřel,
mně rukou pomocnou se staly,
vždyť co bolestí jsem měl,
nebyly snad marné - zda-li...?
Autor Lethe, 24.02.2007
Přečteno 334x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poezie by měla být jako "sonáta" a nikoliv "stupnice"...

24.02.2007 15:57:00 | Těšínský

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí