Zbídačený slaboch

Zbídačený slaboch

Anotace: Já vím, už jsem tady být neměl...

Sbírka: Sonety osamělce

Doba zlá, měsíc přestal osvětlovat mraky,

temno, chlad kapek nepropouští v tůně,

dýchavé černé mračné jedů vůně,

zbídačené, churavé sny vyškrábaly si zraky…

 

Hybaj, teskná postavo stavět krachu vraky,

napíchni hobliny, bodliny, zmrtvělé plavuně,

do černi smradu, libé ne vůně,

propadni strachu, zardus prachu, zlodějské straky…

 

Vyrvi ze spárů otěží zbídačeného slabocha,

honem, než štěstím okna zadělá,

dopomoz hnusu, zbavit těla jeho ducha…

 

Spěchej neb anděl jest blízko toho hocha,

bacha, kouskem tě již viděla,

spěchej a navždy bude myslí hlucha…

Autor TJD, 31.10.2018
Přečteno 387x
Tipy 2
Poslední tipující: Rbb
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí