Psí život

Psí život

Anotace: Památka na mou milovanou němou tvář... fenku Nicky, která před časem odešla za duhový most... :(

 

Jakoby to bylo včera
o dekádu nazpátek
vzpomínka mne vrací v čase
zároveň jsem rád i nerad
radost nějak přetrhla se
s umíráním štěňátek

Smutná píseň v uších zněla
pro poslední malý štěk
moc tě prosím, štěkej zase

Duše odchází ven z těla

Dál jdi po nebeské trase
nech psí život na příště

Žal do plnícího pera
píšu bolest, smutek, vztek
přiblížila jsi se spáse
živý tvor... psí boží dcera
odešlas, však skoro zdá se
žes tu... hnedle na dotek

Jakoby to bylo včera
veterinář coby kněz
smrt však není konec cesty

Duše z bezvládného těla
odejde, a máš-li štěstí
skončí v nebi plném hvězd


Krásný život psí jsi měla

Dál tě budu v srdci nést
bylas se mnou celé dětství

Za duhovým mostem běhá
musela jít... proč jen nespí...

 

Nejmilovanější pes

Autor Manni3, 11.04.2020
Přečteno 222x
Tipy 3
Poslední tipující: J.Karasová, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné rozloučení s milovaným psím mazlíčkem, vždy je to moc smutné loučení. ;-(

11.04.2020 19:20:21 | jenommarie

Zdravím, je to smutné, ale je to život a každý jednou zemře..., k básní, nechci říkat, že je v tom takový jednoduchý styl, spíše pro mě tam chybí trochu více básnických obrazů, metafor atd. Ale mluvím.jenom za sebe. Přeju hezký den.

11.04.2020 17:28:31 | Xardas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí