Ledový vítr

Ledový vítr

Stojím tu sám ve větru ledovém
na louce mrazem zmučené.
A snažím skrýt se před Bohem
a zbavit se svého břemene.

Břemeno tíží, do země zarývá
a hustá mlha mi ramena zakrývá.

Přes mlhu sice nevidím na nebe
to mi však nevadí, jsem uzavřen do sebe.

Nevidím okolní krásu světa,
a přitom by stačila jen jedna věta.

Já však mám uši nezájmem slepené
a srdce je tvrdé, tvrdé jak z kamene.

Ty slzy, které mi z očí vytékají
a vzápětí mrznou na lících,
mou bolest už před nikým nezatají,
jsou jako davem křičícím.


A tak tam stojím,
hlavu mám svěšenou
splnit se bojím,
povinnost svěřenou.

Nohy mi slábnou, kůže je sedřena
má mysl před davem potupně svlečena.

Váhu mé hanby jsem už neunesl
na kolena do bahna pomalu klesl.

Jen poslední pohled na nebe nahoru,
kapičky buší mi do tváře.
Umírám pln zloby a odporu.
Nesnáším alkohol, lidského žháře!
Autor Halved, 21.09.2020
Přečteno 195x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Donne, Psavec, jenommarie, Iva Husárková, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí