Les pocitů

Les pocitů

Anotace: Jedna má stará básnička

Hledím na dno duše,

náznak citů tuše.

Nevidím však nic,

jenom prázna víc.

 

Jsem jak dutá nádoba,

můj obličej je ozdoba.

Nosím milou masku.

V knihách hledám lásku.

Místo upřímnému smíchu,

oddávám se tichu.

 

Udrží mě? -Sotva.

Reality kotva.

Náš svět už mi nestačí.

Chci teď vidět jinačí.

Ztratím se v představách,

krásnějších dálavách.

 

Zimou se tam třesu,

Cestou domů, k lesu.

Krása je to chladná-

nepředčí ji žádná.

 

U veliké tůje,

klid mě obklopuje.

Na vrcholku stromu,

najdu vášeň k tomu.

 

Pak sluneční zář,

sežehne mi tvář.

A donutí mě k tomu,

vrátit se zpět- domů

 

Autor Elis1ě, 24.09.2020
Přečteno 225x
Tipy 15
Poslední tipující: Amiradi, Discipulos, Roser, Jeněcovevzduchukrásného, Emily Říhová, mkinka, Tomcat, Pittoresque
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké... :)

29.09.2020 16:01:22 | Emily Říhová

Krásná!moc!!!

24.09.2020 15:35:33 | Pittoresque

Pěkné jen váhám jestli poslední slovo by němělo být spíše "Dolů"
Líbilo se mi ale to číst

24.09.2020 13:35:47 | petrzal

Pěkné dílo a smutné

24.09.2020 13:32:17 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí