Samotář.

Samotář.

Anotace: Ze sbírky Co život dal i vzal 1991.

Nikdo nepřišel.
Nikdo nezazvonil.

Nikdo neodešel.
Nikdo nepromluvil.

Stál tu jen sám.
Člověk, jenž potácel se ve svém stínu
a házeli na něj hlínu.

Přál si být sám.
Společnost mu byla cizí.

Bál se, bál se lidí.
Kráčel ve svém stínu,
po kamenech a kapradí,
dál jen pryč od lidí.

To oni jen jej zničili.
Nikdo nepřispěchal.
Nikdo se neobrátil.

Nikdo nezavzdychal.
Nikdo se nevrátil.

Stál tu jen sám.
Stín člověka.
Úděl. Pád i klam.

Nikomu neřekl,
já umírám.

Nikdo se neptal.
Nikdo nereptal.
Nikdo nevstal.

Žádný povyk.
Žádný pláč.

Ticho a pak už nic.
Zemřel a řekl si,
že v nebi mu bude líp.
Autor mkinka, 13.12.2020
Přečteno 179x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Dejvis, Amonasr, Vivien, Frr, Jdarks, Jeněcovevzduchukrásného, Koala, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takový je život.. Silná

17.12.2020 09:24:10 | Dejvis

Děkuji za přečtení. Ta holčička v uvozovkách, v roce 1991, co to psala, na chalupě ve Břehách, dala do toho kus životní moudrosti od svých babiček.

17.12.2020 09:58:58 | mkinka

K zamyšlení, tu jsem se ráda zastavila milá mkinko.

14.12.2020 12:03:58 | Vivien

Děkuji moc za napsání.

14.12.2020 13:03:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí