Smutek.

Smutek.

Anotace: Ze sbírky Odraz světla v temnotě 2021.

Smutek se nedá zabalit do peřin.
Drnčí mě hlava.

Nevypila jsem žádné z vín.
Život podivín.

Možná, občas slova prázdná.
Mysl bezbranná.

Zhaslá lucerna.
Kde člověk má hledat smysl života?

Občas není záloha.
K čemu je dobrota?

Nikdo jí neocení.
Jenom zuby cení.

A sype zvláštní zrní.
Kamení zabolí.

Hlas šakalí.
Sliby jsme propásly
a došlo podmáslí.

Hlavo, rozkouskuji Tě,
ale miluji Tě.

Napsala jsi mi pár krásných slov.
A bolest nemusela mít doslov.

Samota rozpouští se v prostoru.
V prapodivném praporu.

Kdo zná od žalu závoru?
Trať temná není hraná.

Člověk je sám
všemu navzdory.
Jen převléká si občas úbory.

Nebylo mi lépe,
když chodila jsem ještě do školy?
Autor mkinka, 14.01.2021
Přečteno 250x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Kubíno, Marcella, Frr, Psavec, OpilyJohn, Amonasr, Květka Š., Jeněcovevzduchukrásného, Dejvis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... ano člověk je ve své podstatě sám ...

15.01.2021 10:02:55 | Marcella

Děkuji za komentář. A zároveň za čtení. Bylo mi potěšením.

15.01.2021 10:33:16 | mkinka

Do školy nebrat to.. Být svoboden

14.01.2021 13:29:37 | Dejvis

Já vím, možná se tehdy lépe hledal rým. Škola nebyla žádný Protivín. Možná menší splín. Teď však mám moudrost a i z málu radost.

14.01.2021 14:35:10 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí