Pro Jarušku do nebe.

Pro Jarušku do nebe.

Anotace: Ze šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.

Máš svátek, teto milá.
Zemřela jsi dříve,
než jsem se narodila.

Pořád v sobě nosím
a za Tvoji duši prosím
Tvůj portrét
usměvavé malé holky.
Byly Ti čtyři roky.
Zápal plic
a smutné kroky.

Nemoc si nevybírá.
Žaludek se mi svírá.
Ty stále s námi byla.
Tvé světlé vlásky
byly jako živé
a tišily stíny tesklivé.

Zemřela jsi jako dítě.
Já z obrazu Osobního portrétu
vidím Tě živou a milou.

Jsi slunce v dešti,
i když osud Tvůj krátký,
já vím, že duší jsi zpátky.

Milá Jaruško!
Maluji Ti sluníčko.
Usmíváš se z nebe
a já mávám na Tebe.
Milá tetičko!
Autor mkinka, 01.07.2021
Přečteno 181x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Protos1182, Frr, Psavec, Nao Kinjú, Krahujec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná báseň a vzpomínka.
Připomněla mi mého brášku, kterého také znám jen z fotografie. Krásný, s velikým úsměvem, jaký dokáže vykouzlit jen šťastné dítě.Zemřel nečekaně v noci na zástavu srdce.Bylo mu 8měsíců....
Když jsem si přečetla Tvoji báseň,vím, že ,,tam" je a stále se na nás usmívá.
..ST..

01.07.2021 22:45:11 | Jaruška

Milá Jaruško, moc děkuji za napsání.A za přátelství.

02.07.2021 05:41:50 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí