Lokální prozření patriota

Lokální prozření patriota

Anotace: ...

Postávala na refýži
za tmy

předloktí v klinči
zřetelném kříži
vymóděná ve smutečním
pod krkem
bílou holubici fiží

tramvaj
mířila
z posledních sil
dýchavičně k vrchu Golgotě

On

někdejší seladon

zbičován deštěm
zlynčován kroupami
běžel bez přestávek
z průmyslové ostravské čtvrti

byl ztělesněním toho
kdo nezná býti pěstěn

odporným chlapem

co sotva chápe

páchnoucí pivem
den ode dne blíž smrti

dnešní noc
vyčká jejího příchodu

tak jako noci předtím
v brlohu

zavšiveně živém
Autor kudlankaW, 13.07.2021
Přečteno 134x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, šerý, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skoro nejlepší věc co jsem tady zatim četla...

13.07.2021 17:27:13 | Sonnador

Ponížené díky od lokálního patriota

13.07.2021 17:51:23 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí