Záblesk naděje

Záblesk naděje

Starý potemnělý sklad.
pavučiny, vlhko, smrad.
Dovnitř vchází muž, bez emocí ve tváři.
V ruce zbraň. Čelovka mu září.
Vytahuje zbraň. Ke spánku ji přikládá.
Venku štěká pes. Ponurá je nálada.
Už chce stisknout spoušť,
když tu náhle spatří múzu svou.
Zemřela tak dávno. Zemřela tak mladá.
Syna mu dala. Měla ho tak ráda.
Teď se mu tu vznáší, v rouchu andělském.
Je úchvatná, je krásná, podobná víle nebeské.
Byl to jenom přelud. Zmizela. Už nevidí nic.
Naděje je pryč. Zbraň přikládá zpět na svou líc.
Mačká spoušť. A potom nic.
Zabil se. Nezbylo po něm vůbec nic.
Autor Osamělý básník, 15.09.2021
Přečteno 241x
Tipy 3
Poslední tipující: Soliteria, Sstano, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dojemné a bohužel velmi reálné..

21.10.2021 23:04:59 | Soliteria

Kazdy ludsky zivot je tiez iba zablesk nadeje.Text je dobry, ale ludia nemaju radi smutne konce aj ked tusia, ze raz ich preziju - teda nepreziju.

20.09.2021 21:31:14 | Sstano

Smutné.

15.09.2021 22:24:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí