Příběh stromů

Příběh stromů

Anotace: Z intimního šuplíku 2021.

Řezáčovo náměstí.
Osm stromů ho jistí.
Památník Rainera Maria Rilkeho.
Citát tu stojí z díla jeho.
Stojím tu a čtu poselství.

Dočítám se tajemství.
I z kůry stromů.
I on měl rád Masaryka
a Čechy k tomu.
Vzpomínka ve jménu.

Vedle kavárna Liberál.
Stojím dění opodál.
Příběh se rodí v hlavě.
Praho, ty vnímáš mě.

Těch osm stromů
ukazují cestu domů.
Kolovrátek tónů
obalený do saténu.

Vrátím se.
Lidství připomenu.
V bohatství pojmů.

Smutek mizí v procházce.
Déšť padá krátce.
Samota utíká hladce.
Stromy drží sladce.
Autor mkinka, 28.12.2021
Přečteno 160x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Sonador, Fialový metal, Psavec, šerý, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I v poezii jde o to, míti bystré oko.
Lahodíš*

29.12.2021 02:58:27 | šerý

Díky, milý Šerý.

29.12.2021 05:04:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí