Černá

Černá

Anotace: Malování slovy 2022

Psal se rok 2010.
Malíř sdělil obrazu
kus svého mrazu.
Mříže v transu.
Křik bolesti.
Je jiný.
V sobě plno hořkosti.

Polykal sny,
příběh dojemný.
Kresbou pokřtěný.
Hovoří do stěny.
Sídliště a tón dne laděný.
Němý výkřik do něhy.
Srdce a Bůh ví.

To už je dávno.
Dal veselejší plátno.
Maluje se jasno.
Vozík se směje jasem z oblohy.

Je šťastný.
Dvakrát probuzený.
Pro lásku nalezený
a se vším usmířený.

Příběh života na vozíku.
Píše se. Den tisíce díků.
Radost bez povyků.

Objímám Tě, ty můj hrdino.
Ach jednou o Tobě psát
by se mi líbilo.
Den není pletivo.

Černá občas i šedá.
Směješ se
a neukazuješ záda.

Mám Tě ráda.
Být s druhými
je krása.
Autor mkinka, 07.01.2022
Přečteno 160x
Tipy 13
Poslední tipující: Amonasr, Iva Husárková, Fialový metal, Protos1182, jitoush, Psavec, šerý, Sonador, kudlankaW
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...On by zajisté napsal:"Být s Tebou je krása".....Ji.

07.01.2022 15:34:54 | jitoush

Děkuji za krásná slova a velikou podporu této básně.

07.01.2022 15:38:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí