Vyprávění

Vyprávění

Anotace: Malování smutku 2022

Slyšela jsem vyprávění,
že palba se nezastaví.
Děti v úkrytu se bojí.
Strach má pokračování.

O zeď se opírám.
Nemluvím.
Jen psát předstírám.
Znám slova z první linie.
Srdce do dálky dám.
Myšlenkou utíkám.

To už je pár let.
Se mnou dcera.
Mezi pamětihodnostmi
já chtěla kvést.

Vzpomínám si na Petrohrad.
Velké metro a žádný chlad.
Památky, galerie.
I úsměv měl Višňový sad.
Balet, děti pojďte se podívat.

Krása a typický šat.
Teď do okna se dívám.
Prší a pořád smutkem se dusím.
Kapesník nosím.
Podobný jazyk.
Slovanský původ.

Proč?
Proč?
V hlavě kolotoč.
Autor mkinka, 26.02.2022
Přečteno 142x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, paradoxy, Friday
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přeji ti souběžně se smutkem sílu naděje, vlastně to přeju nám všem

26.02.2022 16:33:01 | paradoxy

Děkuji.

26.02.2022 19:21:07 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí